Ben je in het bezit van een mooi sieraad, dan geef ik je hieronder een aantal handige en nuttige tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van je mooie sieraad!

 

Gratis poetsdoekje

Bij iedere bestelling ontvang je standaard een poetsdoekje om je sieraad van zilver of metaal regelmatig op te poetsen. Het poetsdoekje kun je meerdere keren gebruiken, ook als deze zwart gekleurd is, is deze nog prima te gebruiken.

Ben je in het bezit van een tekstarmband van metaal (kleur zilver, goud of rosé) en wordt de armband een beetje vlekkerig? ‘Poets’ de armband dan lichtjes op met fijne staalwol, je armband glimt dan weer als nieuw! Geen staalwol in huis? Voor 4,50 stuur ik je een stukje staalwol toe waar je je armband meerdere keren mee kan oppoetsen. Neem hier even contact met me op.

 

Schoonmaken van plated sieraden

Plated sieraden zijn gemaakt van metaal met een dun laagje goud of zilver eromheen, daarom moet je extra voorzichtig met plated sieraden omgaan. De figuur bedeltjes, zoals een hartje, klavertje 4 zijn bijvoorbeeld plated bedeltjes. Plated sieraden kun je ook het beste af doen als je gaat douchen of in bad gaat. Ook als je gaat slapen kunnen we je aanraden je plated sieraad niet te dragen.

Als je plated sieraad vies is, wrijf het sieraad dan op met een zachte droge doek, of poetsdoekje, zodat het weer gaat glimmen. Je kunt hiervoor het beste geen schoonmaakmiddelen gebruiken, omdat dit de plated laag kan aantasten.

 

Hoe voorkom je schade?

Je sieraden onderhouden is natuurlijk van groot belang. Maar om schade aan je sieraden te voorkomen is het belangrijk ze met zorg te behandelen.
Met onderstaande tips voorkom je dat je sieraden schade oplopen en gerepareerd moeten worden.

  • Wanneer sieraden dragen: draag sieraden alleen als het ook kan. Doe ze dus af als je gaat sporten, zwemmen (chloor in zwembadwater is heel slecht), schoonmaken (chemicaliën tasten het edelmetaal aan), douchen, handen wassen of slapen.
  • Ruige activiteiten: verwacht je heftige bewegingen, veel risico’s op schade? Draag dan geen sieraden. Liever een dag minder mooi dan schade aan je sieraden!
  • Parfum: doe eerst Parfum en andere cosmetica op. Doe daarna je sieraden pas om of in als het parfum of andere cosmetica opgedroogd is.